• Welkom op DeKampioenen.be

Serie » Reeks

Reeks 01 (1990 - 1991)

In deze eerste en stokoude afleveringen van de Kampioenen maken we kennis met de voetbalploeg en hun omkoopschandalen, recordpogingen, wasmachines, verkiezingen en hun huishoudelijke ruzies uiteraard. DDT, buurman en aartsvijand, kan het niet goed vinden met de voetballers. Dit ontaardt in heel wat listen waarmee hij de ploeg een hak wil zetten...

Klik hier voor de afleveringen van reeks 01
 
Reeks 02 (1991 - 1992)

In deze reeks plaatst DDT een contactadvertentie, gaat Bieke naar Amerika en krijgen de Kampioenen een belastingscontroleur op bezoek. Verder ontstaan er vetes over Xaviers parkieten en over het feit dat Pascale al dan niet zwanger is. Of was het nu Doortje?

Klik hier voor de afleveringen van reeks 02
 
Reeks 03 (1992 - 1993)

Vanaf reeks drie vergezelt Billie ons, het zoontje van Doortje en Pico. Maar niet alles draait rond het 'boeleke', want ook een gevaarlijk virus speelt de hoofdrol. Net als een missverkiezing en een zelfmoord plegende DDT.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 03
 
Reeks 04 (1993 - 1994)

In een snelle vaart gaat de reeks van motorfietsen tot ware liefdesaffaires, tussen Marc en Bieke en tussen pa Crucke en ma DDT. Ondertussen zijn Pascale en Oscar - volgens Bieke dan toch - vijfentwintig jaar getrouwd, komt de ware geschiedenis van Oscar als voetballer boven en beginnen de vrouwen te voetballen.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 04
 
Reeks 05 (1994 - 1995)

Deze reeks kent een nieuwe start met de komst van Pol De Tremmerie, het neefje van de ons allen welbekende garagist. Pico en Oscar kozen elk hun eigen weg en dus begeven Doortje en Pascale zich dan ook op de dansvloer van de liefde. Als ze hierdoor maar geen last krijgen van aardstralen! Ondertussen gaat Marc in therapie...

Klik hier voor de afleveringen van reeks 05
 
Reeks 06 (1995 - 1996)

Blauwhelmen, tombolalotjes en mosselsoupers. Dat zijn nog maar drie van de zovele ingrediënten die nodig waren bij het bereiden van de zesde reeks afleveringen. Als aperitief bij dit smakelijke gerecht, mogen de Kampioenen spelen tegen de mannen van Anderlecht.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 06
 
Reeks 07 (1996 - 1997)

Sinterklaas komt in de zevende reeks op bezoek, net als tante Madeleine en de ouders van Marc. En die bezoekjes zorgen alleen maar voor spanningen. Ook een dopingschandaal en een erfenis komen roet in het eten gooien. Maar tussen al deze ellende door, kan DDT plots de toekomst voorspellen.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 07
 
Reeks 08 (1997 - 1998)

In de laatste reeks met buurman DDT, wordt Xavier vader en gaat Pascale bij Boma wonen. Door dit laatste wapenfeit, is er plots niemand meer om het café open te houden. DDT profiteert hiervan, net als van zijn zogezegde zoon Didier.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 08
 
Reeks 09 (1998 - 1999)

Alles is nieuw vanaf deze reeks: een nieuwe buurman en tevens de neef van Xavier, Bernard Theofiel Waterslaeghers, en een nieuwe trainer. Verder krijgen we te maken met een nieuwe en vurige versie van Doortje, die aan het einde van de reeks ook nog eens een nieuwe job krijgt.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 09
 
Reeks 10 (1999 - 2000)

Na 10 jaar wisten de scenaristen nog altijd wat te schrijven. Vele nieuwe verhaallijnen, zoals een restaurant voor Carmen en een Gulden Schoen voor de beste speler, vloeiden uit hun pennen. Ook voeren de Kampioenen een toneelstuk op en verliezen ze terug hun buurman BTW.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 10
 
Reeks 11 (2000 - 2001)

De Kampioenen laten niet onder hun duiven schieten, net als hun nieuwe buurman Fernand. Het komt al meteen tot een rechtszaak tussen hen. Ook wordt Pascale plots dertig jaar jonger en gaat Xavier vanaf nu als verzekeringsagent door het leven. Zouden deze gebeurtenissen ook allemaal in het dagboek van Doortje te lezen zijn?

Klik hier voor de afleveringen van reeks 11
 
Reeks 12 (2001 - 2002)

Niets zit mee voor de Kampioenen: ze worden er van beschuldigd het veld te hebben vervuild en bovendien moeten ze nog eens gaan besparen ook. Maar er is niet alleen slecht nieuws. Het café krijgt versterking van Siska en Marc en Bieke gaan samenwonen. Verder laat Boma zich opnemen in een ontwenningskliniek om hem van zijn vrouwenverslaving af te helpen. Maar erg naar zijn zin heeft hij het er niet...

Klik hier voor de afleveringen van reeks 12
 
Reeks 13 (2002 - 2003)

Tussen de bloemetjes en de bijtjes, tussen de frieten met mayonaise en de gele limonade en tussen de nieuwe logee van Pascale en het nieuw liefje van Boma door, ligt er ook nog eens een Spaans kerkhof onder het veld en wordt er een nieuwe keeper gezocht als vervanging van Xavier, die homo blijkt te zijn. Als dat maar goed afloopt...

Klik hier voor de afleveringen van reeks 13
 
Reeks 14 (2003 - 2004)

Reeks veertien is een reeks vol zieken: Pascale heeft haar voet gebroken en heeft ook hevige rugpijn, Carmen wordt gebeten door een insect, de Kampioenen krijgen te maken met een geval van hersenvliesontsteking, Pol belandt in een depressie en Xavier is onverwacht overleden. Of is dit maar voor de schijn?

Klik hier voor de afleveringen van reeks 14
 
Reeks 15 (2004 - 2005)

Marc en Bieke staan in vuur en vlam, want ze gaan trouwen. Maar niet tussen alle koppels is het koek en ei: Carmen denkt dat Xavier haar bedriegt en Doortje denkt hetzelfde van Pol. Ook is er een nieuwe en 'zware' aanwinst in de ploeg. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het huwelijk al ver gevorderd en breekt de grote dag aan. Maar waar zijn de mannen?

Klik hier voor de afleveringen van reeks 15
 
Reeks 16 (2005 - 2006)

De dagen en de nachten glijden voorbij in deze reeks, maar niet voor Carmen. Zij kan de slaap niet vatten omdat Xavier de hele tijd snurkt. Maar toch wordt de feeststemming tussen hen niet verbroken: ze hervatten hun huwelijksreis naar Blankenberge. Ook in de ploeg wordt er gevierd, want voor het eerst bewijzen de spelers dat hun ploegnaam niet voor niets FC De Kampioenen is. En wat doet die koe toch op het veld?

Klik hier voor de afleveringen van reeks 16
 
Reeks 17 (2006 - 2007)

Marc en Bieke gaan op huwelijksreis. En niet zomaar één: ze maken een cruise. Maar aan boord ontstaan er heel wat problemen, vooral als blijkt dat Marc moet werken op het schip en dat alle Kampioenen er ook aanwezig zijn. Fernand houdt zich ondertussen met andere zaken bezig, zoals het verspreiden van ongedierte in het café. Ook kalenders, militaire missies, kermiskoersen en borden met spaghetti spelen een hoofdrol. Proost op deze reeks!

Klik hier voor de afleveringen van reeks 17
 
Reeks 18 (2007 - 2008)

Een Pascale als – volgens zichzelf dan toch - hofdame, een boze en jaloerse Boma, een treurende Maurice, een dansende Carmen en een dansende hond, een Xavier met last van zijn vogeltje en van zijn vrouw, een zwangere Bieke, een zoals altijd onhandige Marc, een Pol met lange vingers, een Doortje die nog altijd droomt van een eigen huis en een op kot gaande Billie. Als daar maar geen problemen van komen... En Fernand? Die blijft Fernand!

Klik hier voor de afleveringen van reeks 18
 
Reeks 19 (2008 - 2009)

Na de geboorte van Paulientje, verkeren de Kampioenen in een ware feeststemming. Boma lanceert de Boma Sushi Worst en krijgt er zelfs een gratis vrouw bij. Ondertussen vindt Marc, tegen elke verwachting in, werk: hij wordt aanvaard als consultant én mag werken in Boma's fabriek. Pascale wil van het doopfeest van haar kleinkind een groots evenement maken, maar dat is buiten een razende Bieke, een Doortje die te diep in het glas gekeken heeft en een incontinente Nero gerekend...

Klik hier voor de afleveringen van reeks 19
 
Reeks 20 (2009 - 2010)

In dit verjaardagsseizoen krijgt de voetbalploeg er een nieuwe speler bij. Het is de zoon van Goedele, de nieuwe vriendin van Boma. Maar niet alles loopt van een leien dakje bij het kersverse koppel, net als bij Pol en Doortje. Verder krijgen we nog een Maurice te zien als trainer, een Marc als geschiedkundige en een ontsnapte gangster met de naam Dimitri De Tremmerie.

Klik hier voor de afleveringen van reeks 20
 
Reeks 21 (2010 - 2011)

De Kampioenen laten zich voor een laatste keer horen in hun allerlaatste afleveringen. En hoe! Carmen en Boma hebben adoptieplannen, Xavier mag prins Filip rondleiden in de kazerne, het gezin Vertongen steekt de oceaan over, en nog zoveel meer. Intussen flakkert de liefde weer hoog op. Op het einde van deze reeks nemen de Kampioenen afscheid van de kijker met een spetterend dubbelhuwelijk. Kampioen zijn is plezant!

Klik hier voor de afleveringen van reeks 21
 
© 2016 - DeKampioenen.be - een Van Hout-Mille / VRTFansite.be productie